Design, internet si repozitionari – INDUSTRIE HOTELIERA NR.100

DESIGN, INTERNET ŞI REPOZIŢIONĂRI
Mai puţine inaugurări de hoteluri în această vară. Dar mai multe evenimente şi mai multe informaţii consistente. Semn că industria investiţiilor turistice nu cunoaşte sezoane.

INTRARE ÎN PIAŢĂ MELODIA – o atracţie de vacanţă
Cel mai elegant hotel design intrat în circuitul turistic pe litoralul românesc al Mării Negre este Melodia. Amplasat în staţiunea Venus el propune consumatorilor de vacanţă o altă perspectivă de a-şi petrece timpul liber. Amplasat pe un domeniu de circa 10.000 de metri pătraţi el dispune de 8 apartamente, 30 de camere matrimoniale şi 73 de camere duble. Toate beneficiază de balcoane protejate de sisteme parasolare, sunt modelate pe baza unor concepte de design confortabil, de finisaje şi accesorii de calitate superioară, toate contribuind la crearea unei atmosfere plăcute şi relaxante.

Încă din zona de primire şi recepţie veţi fi suprinşi de atmosfera creată prin mobilierul şi articolele decorative futuriste. Deşi este vândut pe piaţă ca un complex de 3 stele Hotelul Melodia oferă facilităţi de 4 şi 5 stele printre care se numără sistemele de climatizare independente, televiziune, internet wireless, minibar, seif iar pentru turiştii preocupaţi de întreţinerea fizică un complex de fitness echipat cu aparatură profesională, aer climatizat şi purificat automat, saună, spaţii pentru relaxare şi şedinţe de masaj. Cele două piscine descoperite – pentru adulţi şi copii – sunt cu apă încălzită, iar barul, terasa şi cafeneaua sunt „decorate” pe perioada nopţii de o fântână arteziană cu orgă de lumini al cărui spectacol va contribui la o petrecerea unei vacanţe de neuitat. Reţineţi acest hotel. E mai mult decât atât.

DISTINCŢII Grand Continental premiat de TripAdvisor
Cunoscutul site de turism Trip Adviser a acordat Premiul de Excelenţă pentru anul 2012, Grand Hotel Continental din Bucureşti, care a reintrat în circuit complet refăcut în urmă cu doi ani. “Acesta este un superb hotel de tip boutique care încearcă să restabilească fosta glorie”, „Mobilierul şi accesoriile sunt elegante şi confortabile”, „Personalul este prietenos şi extrem de amabil”, „Am trăit un sentiment de a fi foarte binevenit şi foarte bine îngrijit şi aştept cu nerăbdare să mă întorc şi anul viitor”….Sunt numai câteva din comentariile oaspeţilor care au trecut pragul complexului hotelier românesc.
Vizitatorii paginii TripAdvisor for Business au cotat Grand Hotel Continental la cele mai bune rating-uri, astfel încât media pe 2012 de 4.5 puncte aduce hotelului recunoaşterea de către TripAdvisor a unei realizări excepţionale. TripAdvisor a acordat hotelui Grand Hotel Continental premiul de excelenţă pentru anul 2012, cu următorul mesaj: „numai cei mai buni în domeniu sunt răsplătiţi cu acest premiu”. TripAdvisor.com este un site de turism care asistă clienţii în selectarea de informaţii de călătorie, comentarii şi opinii legate de călătorie.

INVESTIŢII
Un nou hotel în Centrul Istoric
După un îndelungat proces de renovare a unei vechi clădiri din Centrul istoric al Capitalei, amplasată în vecinătatea Hanului lui Manuc, a intrat în circuitul turistic hotelul Europa Royale. El aduce pe piaţă 92 de camere, 2 săli de conferinţă un lounge bar şi un restaurant cu o capacitate de 85 de persoane. Complexul face parte din lanţul Europa Group Hotels, care deţine în portofoliu 622 de camere operate în 6 oraşe din Europa. Conceptul global promovat de către investitori este dezvoltat şi la Bucureşti în sensul că toate hotelurile din grup au fost deschise în clădiri localizate în centrele vechi ale oraşelor, în clădiri istorice restaurate şi recondiţionate. Noul hotel care activează la un standard de 4 stele este condus de o echipă tânără cu o experienţă bogată, acumulată în hoteluri similare din Lituania şi Letonia.

Buzău – Gata încă un proiect
Complexul hotelier Pietroasa din Buzău a cunoscut o nouă extindere. Proiectul ce a stat la baza acesteia a fost finanţat din fonduri europene nerambursabile în cadrul POR – Regio, având o valoare totală de 13.154.779 de lei. În cadrul acestuia au fost prevăzută dezvoltarea unei noi structuri de cazare cu 30 de camere şi 60 de locuri. Dintre acestea 24 sunt duble şi 6 apartamente, toate fiind dotate la un standard de 4 stele. Investiţiile s-au derulat pe parcursul a doi ani.

REPOZIŢIONARE
De la 5 la 4 stele
Crowne Plaza din Bucureşti, hotel deţinut de George Copos, a anunţat că doreşte o declasificare de la 5 stele la 4 stele pentru o mai bună repoziţionare pe piaţa turistică. În acest sens managementul a solicitat Ministerului Turismului acordarea unui certificat de clasificare de 4 stele ca nivel de confort pentru toate camerele tip standard. Crowne Plaza operează 164 de camere. Directorul general al complexului Franz Rattenstetter, a declarat că repoziţionarea este marcată nu numai de o mai bună vizibilitate pe piaţa românească ci şi din dorinţa de a se alinia la standardul InterContinental Hotels Group, care plaseaza brandul Crowne Plaza la nivel upscale, el activând în alte ţări la nivel de 4 stele.

Sursa: http://www.travellermagazin.ro/arhiva/2012/08/30/design-internet-si-repozitionari-industrie-hoteliera-100/